Snel naar:
 • Vliegtickets
 • Startpakket
 • Vervoer & hostels
 • Adventure & activities
 • Duurzaam toerisme
 • Meer Afrika
 

 
It's time for Africa - Go Backpacking - African Backpackers
REISVERZEKERING VOOR BACKPACKERS & STAGIAIRES

Ga goed verzekerd op reis!

Je wilt tijdens je reis onbezorgd kunnen genieten. Daarom is het belangrijk dat je goed verzekerd van huis vertrekt. Naast je Nederlandse zorgverzekering moet je een reisverzekering afsluiten. Bij een reis korter dan 3 maanden voldoet een standaard doorlopende reisverzekering die je bij verschillende verzekeraars af kan sluiten. Als je van plan bent om langer dan 3 maanden op reis te gaan, en/of je reis te combineren met vrijwilligerswerk of een stage, dan is het verstandig om een speciale backpackers reisverzekering af te sluiten. Deze verzekering kan African Backpackers je in samenwerking met de Europeesche verzekeringen aanbieden.

Reisverzekering speciaal voor backpackers

Voor jongeren die vrijwilligerswerk gaan doen of stage gaan lopen in het buitenland is een backpackersverzekering ideaal. Uniek aan deze speciale reisverzekering is dat je ook tijdens vrijwilligerswerk of stage geheel gedekt bent tegen ziektekosten en ongevallen. Ook ben je tijdens het werken gedekt voor wettelijke aansprakelijkheid en wordt repatriëring in noodgevallen vergoed. Verder is deze reisverzekering speciaal afgestemd op de reisplannen van jonge Nederlandse avonturiers. Standaard zijn bijzondere sporten meeverzekerd. Medische behandelingen worden waar dan ook ter wereld geheel gedekt tegen de kostprijs bij optie B. In ieder continent zit een helpdesk van de verzekeraar die bij spoedeisende hulp direct artsen, ziekenhuis etc. kan inschakelen. Bij minder spoedeisende zaken kan je 24 uur per dag terecht bij de internationale Nederlandssprekende S.O.S. centrale. Mocht je je plannen tijdens het reizen veranderen en blijf je langer weg dan gepland? Je kan de backpackersverzekering eenvoudig verlengen. Kortom, de backpackersverzekering is écht de meest uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering in z’n soort, en is tevens erg voordelig!

Voor wie?

De backpackersverzekering is voornamelijk aantrekkelijk voor backpackers die van plan zijn om lange tijd weg te gaan en hun reis willen combineren met vrijwilligerswerk of een stage in het buitenland. Alle Nederlandse jongeren tussen de 18 en 35 jaar kunnen de backpackersverzekering afsluiten met een geldigheid variërend van minimaal 3 tot maximaal 24 maanden.

Klik hier voor een kostenoverzicht van de backpackersverzekering

Dekkingsoverzicht backpackersverzekering

Standaard zijn de volgende onderdelen opgenomen in de backpackersverzekering: 

 • S.O.S transportkosten
 • Reisongevallen ook tijdens stage- en vrijwilligerswerk bij optie B 
 • Reisbagage
 • Aanvullende medische kosten tot 100% van de kostprijs
 • Rechtsbijstand
 • Wettelijke aansprakelijkheid
 • Repatriëring: terug naar huis vliegen als 1ste, 2de of 3de graads familieleden ernstig ziek zijn en omgekeerd
 • Bijzondere sporten
Klik hier voor een volledig dekkingsoverzicht

Doorlopende reisverzekering

Ga je korter dan 3 maanden weg en tijdens je reis geen vrijwilligerswerk doen of stage lopen? Eventueel kunnen we je in samenwerking met de Europeesche verzekeringen ook een standaard doorlopende reisverzekering aanbieden. Wil je meer informatie over deze doorlopende reisverzekering? Neem dan contact op via info@african-backpackers.com of vul het contactformulier in. 

Algemene verzekeringsvoorwaarden van de Europeesche

Lees meer over de algemene verzekeringsvoorwaarden van onze verzekeringspartner: Europeesche verzekeringen.

Klik hier voor de algemene verzekeringsvoorwaarden van de Europeesche.

Verzekering afsluiten

Heb je vragen over de backpackersreisverzekering of wil je een reisverzekering afsluiten? Mail dan naar info@african-backpackers.com of vul het contactformulier in.   

Schade claimen

Via de volgende link kan je een schadeformulier downloaden als je een vergoeding aan wilt vragen bij de Europeesche Verzekeringen.

Schadeformulier Europeesche Verzekeringen
 
 
Social media
African Backpackers op Facebook African Backpackers op YouTube African Backpackers op Twitter
Onze contactgegevens:
African Backpackers
Scharlo 37
1815 CN ALKMAAR
Nederland

Email: info@african-backpackers.com
Powered by: