Snel naar:
  • Vliegtickets
  • Startpakket
  • Vervoer & hostels
  • Adventure & activities
  • Duurzaam toerisme
  • Meer Afrika
 

 
It's time for Africa - Go Backpacking - African Backpackers
FAIR TRADE TRAVEL PASS ZUID-AFRIKA
Community tourism: travel off the beaten track & meet the locals!

Wil je op een verantwoorde manier met veel individuele vrijheid rondreizen door Zuid-Afrika? De Fair Trade Travel Pass is een unieke mogelijkheid om meer dan de highlights van Zuid-Afrika te bekijken én te beleven. Je verblijf in lokale guesthouses en je deelname aan activiteiten komen direct ten goede aan de werkgelegenheid en de ontwikkeling van de lokale communities. Alle activiteiten van de Fair Trade Travel Pass zijn door ‘Fair Trade in Tourism’ gecertificeerd.

Voor wie is de Fair Trade Travel Pass geschikt? 
Voor de actieve backpacker vanaf 18 jaar maar zeker ook voor bewuste reizigers met een avontuurlijk karakter zonder leeftijdslimiet. In de zomervakantie organiseren we een Fair Trade- groepsrondreis voor jongeren en scholieren van 18 t/m 25 jaar.    

Reisroute en reisduur
Je start met je reis in het hippe Kaapstad, ontdek de ongerepte Wildcoast, help mee op een schoolproject, ervaar de rust van de Drakensbergen en maak kennis met de sfeer van het Afrikaanse township-leven in Soweto! Je kan een 14- of 21 daagse reispas boeken. Bij de 21-daagse reispas heb je ook tijd om deel te nemen het educatieve vrijwilligersproject. De reis is op aanvraag ook in te korten, te verlengen of in omgekeerde volgorde af te leggen. 

 

Actieve & culturele activiteiten
Je kunt kiezen uit o.a. walvissen spotten, duiken met haaien, helpen op een educatief project, leren surfen, dagje kanoën, ontmoeting met een lokale sangoma, hike door lokale dorpjes, Sani Pass 4WD-trip en een fietstocht door de township Soweto.  

Vervoer tijdens de Fair Trade Travel Pass
Je reist per backpackbus of met een eigen huurauto. Aan de Wildcoast kan een deel van de route onder leiding van een lokale gids te voet worden afgelegd. De reis is op aanvraag ook in te korten of te verlengen.  
 

Kosten van de Fair Trade Travel Pass
Klik op de volgende link voor een uitgebreid kostenoverzicht van de verschillende Fair Trade Travel Pass mogelijkheden.

Uitbreiding meerdaags surfpakket in Coffee Bay
Je kan je de Fair Trade Travel Pass uitbreiden met een 5-daags learn-to-surf pakket in Coffee Bay. In de warme Indische Oceaan krijg je professioneel les van gecertificeerde instructeurs. Coffee Bay is minder bekend dan Jeffreys Bay maar behoort tot één van de beste surfbreaks te midden van spectaculaire kliffen en ongerept Zuid-Afrika. Omdat het een minder toeristische plek is, is de benadering des te persoonlijker en is het ook een erg voordelige plek om te leren surfen of je surfskills te verbeteren! Klik hier voor meer informatie over het surfpakket in Coffee Bay.   

Uitbreiding van je reisroute op maat
Mocht je graag zelf nog andere plaatsen aan willen doen, dan kunnen we in overleg voor vertrek nog andere reiswensen en stops in de reis verwerken. Op de gewenste plaatsten zullen we dan op zoek gaan naar accommodatie gelegenheden en eventuele activiteiten die passen binnen het Fair Trade concept.

 

Fair Trade Pass boeken?
Mocht je één van de Fair Trade Travel passen willen boeken, neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in of stuur ons een e-mail met de periode van gewenst vertrek. Bel of mail gerust als je nog vragen hebt over de reisroute of één van de reispassen!

 
 
Social media
African Backpackers op Facebook African Backpackers op YouTube African Backpackers op Twitter
Onze contactgegevens:
African Backpackers
Scharlo 37
1815 CN ALKMAAR
Nederland

Email: info@african-backpackers.com
Powered by: